محافظه ‌کاری سبب نپرداختن به سوژه ایدز در تلویزیون شده است

خانه » اخبار و نوشته ها » اخبار هنری » محافظه ‌کاری سبب نپرداختن به سوژه ایدز در تلویزیون شده است
شرکت نقش رویای بهشت تولید فیلم و عکس تبلیغاتی برگزاری همایش و جشنواره عکاسی تبلیغاتی عکاسی صنعتی تیزر تبلیغاتی و صنعتی

محافظه ‌کاری سبب نپرداختن به سوژه ایدز در تلویزیون شده است

انتشار: 16/05/08 برچسب ها : - - -

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا، فاطمه گودرزی اظهار کرد: بهترین راه اصلاح جامعه استفاده از زبان رسانه های پرمخاطبی نظیر سینما و تلویزیون است، اگر می خواهیم سوء رفتارهایی که باعث ابتلا به ایدز می شود را کاهش دهیم نیاز به تولید محصولات نمایشی در این راه داریم.
وی ادامه داد: مخاطبان تفاوت میان رسانه های مکتوب و تصویری قائل هستند و بهتر است سینما و تلویزیون سراغ ساخت آثاری با مضمون بیماران ایدز، دردسرها و ریشه های ابتلا به این بیماری بروند.

** در تلویزیون یک سری محافظه کاری در پرداختن به ایدز وجود دارد
بازیگر سریال های «فاصله ها» و «ترانه مادری» در چرایی کم کاری رسانه های نمایشی از جمله تلویزیون درباره ایدز، گفت: در تلویزیون یک سری محدودیت و محافظه کاری در پرداختن به ایدز وجود دارد و البته که این محدودیت ها در خیلی از حوزه های دیگر هم دیده می‌ شود. همین محافظه کاری های سیاستگذاران تلویزیون است که سبب می شود نویسندگان رغبتی به استفاده از سوژه های واقع گرایانه درباره مبتلایان به ایدز نشان ندهند.
وی با اشاره به اوضاع سینما ادامه داد: در سینما شرایط برای پرداختن به سوژه ایدز مهیاتر است و کارگردانان راحت تر می توانند در این حیطه کار کنند.

** ایفای نقش در قالب بیمار ایدزی
وی با اشاره به ایفای نقش درمورد یک بیمار ایدزی بیان داشت: خود من در دهه ۷۰ در فیلم بهشت پنهان، در نقش یک زن مبتلا به بیماری ایدز بازی کردم، تجربه خوبی بود تا از نزدیک با دنیای این بیماران و مصائب آن آشنا شوم و بدانم چقدر دنیای یک بیمار اچ.آی.وی با تصورات غلطی که بعضا درباره این بیماران وجود دارد متفاوت است.
گودرزی خاطرنشان کرد: بهشت پنهان سعی کرده بود به نوبه خود به بخشی از گرفتاری های آدم های مبتلا به بیماری ایدز اشاره کند و به نظرم در زمان خود هم اثری موجه به شمار می رفت.

** پرداختن به مسئله ایدز وظیفه صدا و سیماست
گودرزی با اشاره به جایگاه موثر صدا و سیما برای نشان دادن معضلات اجتماعی و از جمله ریشه های ابتلا به ایدز افزود: تلویزیون رسانه فراگیری است و این یکی از وظایف مهم این رسانه است که به ساخت سریال و فیلم های کوتاه و بلند آموزشی درباره ایدز بپردازد تا به جوانها و سایر افراد جامعه اطلاع رسانی کند.
به گزارش روابط عمومی کمپین هنر + ایدز، وی ادامه داد: در تلویزیون تنها معضلات اجتماعی که تا حدی اجازه طرح و نمایش دارند اعتیاد و تکدی‌ گری است؛ در صورتی که مسأله ایدز هم به ویژه چون جامعه جوانی داریم باید جدی تر از اینها مطرح شود.
«هنر+ایدز» که از نوروز ۹۵ آغاز به کار کرده، کمپینی مردم ‌نهاد است که می ‌کوشد به نوبه خود زمینه ارتباط بیشتر میان اهالی هنر و مردمان در زمینه آگاهی بخشی پیرامون این بیماری را فراهم کند و به بررسی دلایل استفاده نکردن کافی هنرهای نمایشی از سوژه های مرتبط با بیماران اچ.آی.وی بپردازد.